wtorek, 17 września 2013

~351

O jesiennej słocie i przedegzaminowym stresie zapominam na chwilę czując dochodzący z piekarnika zapach jabłek i cynamonu. Tak, nie ma teraz nic lepszego niż blacha szarlotki. 

Cukiniowe placki gryczane z cynamonem podane z malinami, masłem orzechowym i dżemem rabarbarowym


10 komentarzy:

  1. u mnie też gdzieś pomiędzy notatki wkrada się zapach kawy, zapach ciasta :-) ...

    OdpowiedzUsuń
  2. jabłka i cynamon, po prostu się rozpływam jak cudownie i jesiennie się zrobiło :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jakie pyszne dodatki, bardzo lubię placki cukiniowe w połączeniu z malinami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. przyślij mi trochę tej szarlotki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. o tak, szarlotka... aż się rozmarzyłam na myśl o kawałku cieplutkiej, pachnącej szarlotki :)
    fajne placuchy!

    OdpowiedzUsuń
  6. Dawno nie jadłam szarlotki, ale mi smaka narobiłaś! :D
    U mnie też jeszcze malinki, taka pozostałość po lecie.

    OdpowiedzUsuń
  7. No jak cukiniowe to biorę cały talerz :D

    OdpowiedzUsuń
  8. szarlotka i jesień za oknem - idealne połączenie;)

    OdpowiedzUsuń