środa, 21 sierpnia 2013

~331




Gryczano-owsiany wypiek z truskawkami i brzoskwinią podany z serkiem wiejskim, domowymi powidłami śliwkowymi, domową dżemem aroniowo-gruszkowym, malinami i borówkami



18 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. 1/4 szklanki mąki gryczanej
      1/4 szklanki płatków owsianych
      1/3 szklanki waniliowego mleka sojowego (lub innego)
      1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
      jajko
      łyżka oleju (u mnie kokosowy)
      szczypta soli
      dowolne owoce

      najpierw wymieszałam wszystkie suche składniki, potem dodałam mokre i po prostu wymieszałam łyżką. w naczynku ułożyłam owoce i pokryłam je powstałą masą. piekłam ok. 35-40 minut w 180 stopniach:)

      Usuń
    2. jest i przepis, super! :)

      Usuń
  2. Ja też jestem ciekawa przepisu :) Wypieki to zdecydowanie coś w moim guście.

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie wypieki o poranku smakują najlepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Skoro to coś już tyle czekało, to poczeka z pewnością jeszcze trochę - masz rację:) Po co 30 stopni w cieniu, skoro 'różowość' mamy głównie w głowie?:)

    OdpowiedzUsuń
  5. domowe powidła do wypieku - mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. taki wypiek od razu poprawia humor mimo iż za oknem ponuro ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. gryczany wypiek, ostatnio sama od takim myślałam :))

    OdpowiedzUsuń
  8. jaki fajny! też proszę o przepis

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie ma co narzekać, za parę dni znów ma być ładna pogoda:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ile pysznych składników! Porywam cały talerzyk :>

    OdpowiedzUsuń
  11. Wszystko co gryczane biorę w ciemno!

    OdpowiedzUsuń
  12. Wygląda cudownie, przepis prosimy! ;-)

    OdpowiedzUsuń
  13. mmmniamm, brzmi i wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. mmmm taka pyszność z samego rana<3

    na dworze już prawie jesień, ale wewnątrz nadal lato!;)

    OdpowiedzUsuń