piątek, 30 sierpnia 2013

~340

Mój brzuch zaczął na nowo tolerować śliwki, więc szczęśliwa zajadam je garściami i myślę, jakie dobre ciacho z nimi w roli głównej upiec, jakieś propozycje?:)

Zapiekana cynamonowa jaglanka ze śliwkami podana z serkiem wiejskim i malinami


12 komentarzy:

  1. Czy zapiekana jaglanka bardzo różni się w smaku od takiej nie zapiekanej? Wiem głupie pytanie, ale jeszcze w tej wersji nie próbowałam ;p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jest bardziej chrupiąca:) szczególnie wierzch i boki (jeśli nasmaruje się naczynko masłem)

      Usuń
  2. Drożdżowe z kruszonką i śliwkami! <3
    Pyszna jaglanka ;) Letnie maliny i jesienne śliwki ;>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zgadzam się , też bym zjadła drożdżowe z udziałem śliwek i kruszonki *-* ja tam swoje śliwy już wyjadłam ;p
      oczywiście pyszne zapiekane śniadanie!

      Usuń
  3. jaglanki nigdy nie jadłam, ale musiało być pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak na razie odrywam uroki śliwek jedzonych ot tak, brzuch póki co ładnie się nimi zajmuje, ale i tak boję się puścić wodzy:p

    Też myślę nad ciastem ze śliwkami...

    OdpowiedzUsuń
  5. Pieczonej jaglanki jeszcze nie próbowałam, ale mnie zaciekawiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie ma to jak jaglanka z piekarnika <3

    OdpowiedzUsuń
  7. hmm. może pleśniak? :)
    Jaglanki w wersji zapiekanej jeszcze nie próbowałam.

    OdpowiedzUsuń
  8. ach te Twoje zapiekane cuda! Aż mi w brzuchu burczy <3

    OdpowiedzUsuń
  9. http://relishmeals.blogspot.de/2013/08/411-thursday-cobbler-w-nowej-odsonie.html - to Ci z czystym sumieniem polecam! :)
    Ale ta jaglanka też musiała być przepyszna. Znów mam na nią ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  10. zapiekana jaglanka ? mniam :)
    ja osobiście bardzo lubię zwykłą drożdżówkę z dodatkiem śliwek , proste rozwiązanie a zarazem pyszne.

    OdpowiedzUsuń