Tosty francuskie z cynamonowego drożdżowego chlebka podane z serkiem wiejskim, borówkami, syropem z płatków róż/twarogiem i dżemem ananas-mango-marakuja/odrobina z masłem orzechowym i borówką
Też nie lubię "niedzisiejszego" cista drożdżowego, ale moja babcia zawsze odgrzewa je w mikrofalówce i podobno smakuje jak świeże ;). Na takie tosty bym się pokusiła *-*.
U mnie jak mama robi drożdżowe to świeze jest przez jakies 5 dni :) do ciasta zawsze dodaje trochę masła i bardzo długo wyrabia. a po upieczeniu przechowujemy je w woreczku :)
Mm, co za śniadanie <3 Uwielbiam te tosty. Z serkiem wiejskim najlepsze!
OdpowiedzUsuńuwielbiam tosty francuskie, w każdym wydaniu ! ^^
OdpowiedzUsuńTeż nie lubię "niedzisiejszego" cista drożdżowego, ale moja babcia zawsze odgrzewa je w mikrofalówce i podobno smakuje jak świeże ;).
OdpowiedzUsuńNa takie tosty bym się pokusiła *-*.
Omg, też chcę takie *__* i jeszcze z borówkami <3
OdpowiedzUsuńChyba spróbuję zrobić :)
królewskie śniadanie! : D
OdpowiedzUsuńswietny pomysl na wykorzystanie kilkudniowego ciasta! :) jakie to musialo byc pyszne, ach! :)
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł na drożdżowe, mi też najbardziej smakuje pierwszego dnia, ale okazuje się, że i w kolejnych może być pycha :-)
OdpowiedzUsuńU mnie jak mama robi drożdżowe to świeze jest przez jakies 5 dni :) do ciasta zawsze dodaje trochę masła i bardzo długo wyrabia. a po upieczeniu przechowujemy je w woreczku :)
OdpowiedzUsuńA takie tosty na pewno były nieziemsko smaczne ;D
Jeszcze niecałe dwa tygodnie, spokojnie :)
OdpowiedzUsuńSmak mojego dzieciństwa, uwielbiałam je jeść jak byłam mała. Chyba czas powrócić do tych smaków ;)
śniadanie królewskie :) i jakie bogactwo dodatków !
OdpowiedzUsuńNa rozgrzanie się od środka i wszelkie smutki wole jednak owsianki i kaszki. Ale tosty francuskie najbardziej lubię właśnie z ciasta drożdżowego.
OdpowiedzUsuńJeśli smakują tak, jak wyglądają, to nie mam pytań tylko wsiadam w samochód i jadę na śniadanie do Ciebie :P
OdpowiedzUsuńHaha! U mnie też dzisiaj tosty francuskie, i też z cynamonem :D
OdpowiedzUsuńSame pyszności *-*
OdpowiedzUsuńpiszę się na takie pyszne tościki *.*
OdpowiedzUsuńNie mozesz dodac dodatków do kalkulatora?
OdpowiedzUsuńnie, nie mogę:) dodaję je zawsze na oko i nie odczuwam potrzeby, żeby bawić się w odmierzanie wszystkiego, co ląduje na talerzu^^
UsuńZ takiego ciasta muszą te tosty smakować przeprzepysznie!
OdpowiedzUsuńkrólewskie śniadanie : D
OdpowiedzUsuńNa tosty francuskie czaję się i czaję... Trwa to już chyba z miesiąc.
OdpowiedzUsuńkurcze nie mam odwagi zrobić tych tostów a one tak kuszą;p
OdpowiedzUsuńSmaczne wykorzystanie takiego pieczywa ;)
OdpowiedzUsuńPrezentują się kusząco:))
OdpowiedzUsuń