wtorek, 18 września 2012

~80



Tosty francuskie z cynamonowego drożdżowego chlebka podane z serkiem wiejskim, borówkami, syropem z płatków róż/twarogiem i dżemem ananas-mango-marakuja/odrobina z masłem orzechowym i borówką 



23 komentarze:

  1. Mm, co za śniadanie <3 Uwielbiam te tosty. Z serkiem wiejskim najlepsze!

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam tosty francuskie, w każdym wydaniu ! ^^

    OdpowiedzUsuń
  3. Też nie lubię "niedzisiejszego" cista drożdżowego, ale moja babcia zawsze odgrzewa je w mikrofalówce i podobno smakuje jak świeże ;).
    Na takie tosty bym się pokusiła *-*.

    OdpowiedzUsuń
  4. Omg, też chcę takie *__* i jeszcze z borówkami <3
    Chyba spróbuję zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  5. swietny pomysl na wykorzystanie kilkudniowego ciasta! :) jakie to musialo byc pyszne, ach! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. pyszny pomysł na drożdżowe, mi też najbardziej smakuje pierwszego dnia, ale okazuje się, że i w kolejnych może być pycha :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. U mnie jak mama robi drożdżowe to świeze jest przez jakies 5 dni :) do ciasta zawsze dodaje trochę masła i bardzo długo wyrabia. a po upieczeniu przechowujemy je w woreczku :)

    A takie tosty na pewno były nieziemsko smaczne ;D

    OdpowiedzUsuń
  8. Jeszcze niecałe dwa tygodnie, spokojnie :)
    Smak mojego dzieciństwa, uwielbiałam je jeść jak byłam mała. Chyba czas powrócić do tych smaków ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. śniadanie królewskie :) i jakie bogactwo dodatków !

    OdpowiedzUsuń
  10. Na rozgrzanie się od środka i wszelkie smutki wole jednak owsianki i kaszki. Ale tosty francuskie najbardziej lubię właśnie z ciasta drożdżowego.

    OdpowiedzUsuń
  11. Jeśli smakują tak, jak wyglądają, to nie mam pytań tylko wsiadam w samochód i jadę na śniadanie do Ciebie :P

    OdpowiedzUsuń
  12. Haha! U mnie też dzisiaj tosty francuskie, i też z cynamonem :D

    OdpowiedzUsuń
  13. piszę się na takie pyszne tościki *.*

    OdpowiedzUsuń
  14. Nie mozesz dodac dodatków do kalkulatora?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie, nie mogę:) dodaję je zawsze na oko i nie odczuwam potrzeby, żeby bawić się w odmierzanie wszystkiego, co ląduje na talerzu^^

      Usuń
  15. Z takiego ciasta muszą te tosty smakować przeprzepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  16. Na tosty francuskie czaję się i czaję... Trwa to już chyba z miesiąc.

    OdpowiedzUsuń
  17. kurcze nie mam odwagi zrobić tych tostów a one tak kuszą;p

    OdpowiedzUsuń
  18. Smaczne wykorzystanie takiego pieczywa ;)

    OdpowiedzUsuń