środa, 17 października 2012

~109



Biszkoptowy omlet z gruszką, suszoną żurawiną i granatem podany z serkiem wiejskim i domowymi powidłami śliwkowymi



20 komentarzy:

  1. Gdybyś zobaczyła moje wczorajsze placuszki, to powiedziałabyś, że Twój omlet to wyrób doskonały.
    Zaraz po tym jak wszystkie mi się posklejały, nie chciały dojść i wyszła z tego.. a'la jajecznica? Masakra..
    Smaki wspaniałe :)
    Niemiecki to zło :D

    OdpowiedzUsuń
  2. hmmm, domowe powidła śliwkowe, uwielbiam :) a omlet wcale nie taki niefotogeniczny ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. na pewno był przepyszny! tak to prawda liczy się smak :) też walczę z porannym światłem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Może faktycznie zdjęcie nie jest idealne, ale fotografowany obiekt wygląda całkiem apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  5. Ważne, że był pyszny! Apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Omlety rzadko kiedy wyglądają fotogenicznie ;) Najważniejsze, że smakują! O to przecież chodzi :0 Twój na pewno był pyszny

    OdpowiedzUsuń
  7. Co z tego, że niefotogeniczny byle by był smaczny :P
    Miłej imprezy :P

    OdpowiedzUsuń
  8. jestem pewna, że także i jeden z najsmaczniejszych. (;

    OdpowiedzUsuń
  9. a mi sie tam podoba ten omlet! :)) chetnie sobie na niego popatrze, a jeszcze chetniej bym go sobie zjadla!:D

    OdpowiedzUsuń
  10. Jeszcze tylko czwartek...

    OdpowiedzUsuń
  11. Po moich nieudanych eksperymentach boje się robić omlety :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Jak na moje wygląda bardzo bardzo apetycznie! super

    OdpowiedzUsuń
  13. a tam niefotogeniczny :) jak dla mnie smacznie się prezentuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. wcale nie jest takim brzydalem:) prezentuje się całkiem dobrze:D

    OdpowiedzUsuń
  15. jak zwykle śniadanie takie smaczne <3 *.*

    OdpowiedzUsuń
  16. Odpowiedzi
    1. 1 jajko
      1 łyżka mąki żytniej
      1/2 łyżki otrębów żytnich
      3 łyżki mleka
      gruszka
      żurawina suszona
      granat

      Oddzielic białko od żółtka i ubic na sztywną pianę. Dodac żółtko i lekko wmieszac. Dosypac mąkę, dolac mleko, wrzucic resztę owocowych dodatków i bardzo delikatnie zamieszac do połączenia się składników. Smazyc na rozgrzanej lekko naoliwionej patelni.

      Usuń