Gdybyś zobaczyła moje wczorajsze placuszki, to powiedziałabyś, że Twój omlet to wyrób doskonały. Zaraz po tym jak wszystkie mi się posklejały, nie chciały dojść i wyszła z tego.. a'la jajecznica? Masakra.. Smaki wspaniałe :) Niemiecki to zło :D
Oddzielic białko od żółtka i ubic na sztywną pianę. Dodac żółtko i lekko wmieszac. Dosypac mąkę, dolac mleko, wrzucic resztę owocowych dodatków i bardzo delikatnie zamieszac do połączenia się składników. Smazyc na rozgrzanej lekko naoliwionej patelni.
Gdybyś zobaczyła moje wczorajsze placuszki, to powiedziałabyś, że Twój omlet to wyrób doskonały.
OdpowiedzUsuńZaraz po tym jak wszystkie mi się posklejały, nie chciały dojść i wyszła z tego.. a'la jajecznica? Masakra..
Smaki wspaniałe :)
Niemiecki to zło :D
hmmm, domowe powidła śliwkowe, uwielbiam :) a omlet wcale nie taki niefotogeniczny ;)
OdpowiedzUsuńna pewno był przepyszny! tak to prawda liczy się smak :) też walczę z porannym światłem :)
OdpowiedzUsuńMoże faktycznie zdjęcie nie jest idealne, ale fotografowany obiekt wygląda całkiem apetycznie
OdpowiedzUsuńWażne, że był pyszny! Apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńOmlety rzadko kiedy wyglądają fotogenicznie ;) Najważniejsze, że smakują! O to przecież chodzi :0 Twój na pewno był pyszny
OdpowiedzUsuńjesienne smaki full wypas :D
OdpowiedzUsuńCo z tego, że niefotogeniczny byle by był smaczny :P
OdpowiedzUsuńMiłej imprezy :P
jestem pewna, że także i jeden z najsmaczniejszych. (;
OdpowiedzUsuńważne że pyszny ;)
OdpowiedzUsuńa mi sie tam podoba ten omlet! :)) chetnie sobie na niego popatrze, a jeszcze chetniej bym go sobie zjadla!:D
OdpowiedzUsuńJeszcze tylko czwartek...
OdpowiedzUsuńPo moich nieudanych eksperymentach boje się robić omlety :)
OdpowiedzUsuńJak na moje wygląda bardzo bardzo apetycznie! super
OdpowiedzUsuńa tam niefotogeniczny :) jak dla mnie smacznie się prezentuje ;)
OdpowiedzUsuńa mi narobiłaś ochoty :)
OdpowiedzUsuńwcale nie jest takim brzydalem:) prezentuje się całkiem dobrze:D
OdpowiedzUsuńjak zwykle śniadanie takie smaczne <3 *.*
OdpowiedzUsuńmozna przepis; >
OdpowiedzUsuń1 jajko
Usuń1 łyżka mąki żytniej
1/2 łyżki otrębów żytnich
3 łyżki mleka
gruszka
żurawina suszona
granat
Oddzielic białko od żółtka i ubic na sztywną pianę. Dodac żółtko i lekko wmieszac. Dosypac mąkę, dolac mleko, wrzucic resztę owocowych dodatków i bardzo delikatnie zamieszac do połączenia się składników. Smazyc na rozgrzanej lekko naoliwionej patelni.