poniedziałek, 22 października 2012

~114 mocno brzoskwiniowa quinoa


Quinoa na budyniu brzoskwiniowym z serkiem wiejskim, jogurtem brzoskwiniowym, brzoskwinią, chrupiącą pszenicą i wiórkami kokosowymi



28 komentarzy:

  1. aaa, kokosowa czekolada, to zawsze była moja ulubiona! *.*
    iii mam ochotę na taka brzoskwiniowa miseczkę śniadaniową!:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi być pyszna :D Budyń, serek wiejski, kokos... Niebo w gębie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm.. co za połączenie, chętnie bym takie zjadłaaa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Chętnie bym sobie taką kaszę zjadła. :]

    OdpowiedzUsuń
  5. Śniadanie świetne :) U mnie dopiero teraz zaczęło się przejaśniać, chociaż mgła jeszcze nie zniknęła do końca.

    OdpowiedzUsuń
  6. muszę w końcu zakupić quinoe!
    czekolady Ritter *_* coś cudownego!

    OdpowiedzUsuń
  7. Faktycznie mocno brzoskwiniowa :) dawno jadłam quinoę, muszę nadrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ta czekolada musiała być na serio pyszna, uwielbiam kokos swoją drogą. :D

    OdpowiedzUsuń
  9. uwielbiam kokos, a jeszcze w czekoladzie to bajka!

    OdpowiedzUsuń
  10. mleczna ritter kokosowa - całkowicie Cię rozumiem !

    OdpowiedzUsuń
  11. quinoe uwielbiam we wszelkich formach. Z budyniem jeszze nie próbowałam, ale na śniadanie nie raz jedłam :)

    OdpowiedzUsuń
  12. quinoa nq byduniu ! to jest myśl :D pysszności :*

    OdpowiedzUsuń
  13. O zaciekawiłaś mnie tym śniadaniem :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Mm, zrobiłaś mi ochotę na taką czekoladę ♥
    Pyszne śniadanie :)
    Gdzie kupiłaś Quinoa, bo mam ochotę jej spróbować, ale nie wiem gdzie ją znaleźć ? :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w Kauflandzie niemieckim, ale w Pl spotkałam się z nią w sklepach ze zdrową żywnością oraz w Piotrze i Pawle, tyle tylko że w Pl jest droższa:p

      Usuń
  15. Trzeba się niestety powoli przyzwyczajać do takich warunków! W końcu niedługo zima przyjdzie na dobre..

    OdpowiedzUsuń
  16. Zdjęcie nie musi być perfekcyjne, ważne że śniadanie takie jest!
    Dodaję i będę wpadać codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  17. o matulu, ile dobroci! mmm, świetne! jak to dokładnie zrobiłaś i w jakich proporcjach? :) jestem przeciekawa przepisu!
    dodaję do akcji! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. do gotującego się mleka (1 szklanka) wsypałam czubate 2,5 łyżki quinoa i gotowałam około 20 minut (do miękkości, ale lekko chrupiąca). na sam koniec w odrobinie mleka rozrobiłam 1,5 łyżeczki budyniu brzoskwiniowego i dolałam do gotującej się kaszy, szybko rozmieszałam, a po zagotowaniu się zdjęłam z ognia:)

      Usuń
    2. ekstra sprawa! : ) na pewno wypróbuję! dzięki za przepis!

      Usuń